KULTUR 2023-01-20 KL. 21:52

Tidlös lekfullhet årets tema på Norrviken

Av Peter Jakobsson


Till kommande säsong på Norrvikens trädgårdar blir det tema: ”Tidlöst – en lekfull flirt med kontraster och nyanser”. Detta ska gestaltas med lekfulla i installationer, trädgårdskonst, musik och kultur när Norrvikens trädgårdar öppnar upp för säsongen i april.

Tidlös lekfullhet årets tema på Norrviken
Säsongen på Norrviken blir en lekfull flirt med kontraster och nyanser. Foto: Lena Evertsson

Lotte Karlefors, som är utvecklingsansvarig på Norrvikens trädgårdar, förklarar att det tidlösa formas och förändras men, går aldrig ur tiden utan består evigt ungt. Inget som trendar och sedan bara försvinner, utan bestående. Det är hållbart och vackert. Det är också modigt och uppseendeväckande. Detkänns därför fantastiskt att på lekfullt vis lyfta det tidlösa i parken och dess trädgårdsrum.
– Allt ska genomsyras av flirtig kreativitet, oavsett det gäller utställningar, installationer eller grönska och blomsterprakt i vår park, säger Lotte Karlefors.

Bakom säsongens tema står kreatörerna Anna Starrén, Hanna Wendelbo, Eva Canebro och Norrvikens egna trädgårdsmästare och florister. Temat kommer att genomföras med lika delar tidlöst & klassiskt som kreativt & lekfullt.
– Bakom varje hörn lurar det oväntade. Det blir ett flirtigt Norrviken med glimten i ögat och en underfundig twist. Jag ser så fram emot att skapa nya överraskningsmoment för såväl den trogna Norrvikenbesökaren som för den som har glädjen att upptäcka denna unika plats för första gången, säger designer och formgivare Hanna Wendelbo.

Norrviken öppnar för säsongen den 6 april.